Kierrättäminen ja jätteiden lajittelun on sekä ympäristön, että asukkaiden eduksi. Jätelaki kuitenkin velvoittaa jätteiden lajitteluun ja velvoite koskee myös vapaa-ajan asuntoja. Mökkiläisten on myös huolehdittava omasta jätesopimuksestaan sekajäteastian säännöllisestä tyhjentämisestä. Naapurin kanssa voi olla järkevää myös käyttää yhteistä jäteastiaa, jolloin kuljetukset ja kulut vähenevät.

Puutarhajäte

Veloituksetta puhdasta puutavaraa (ei pensasaitaa) vastaanottaa Kokemäen Lämpö Oy (os. Kartanonvoima 6). Sen sijaan maksua vastaan risut, oksat ja pensasaidat multapaakkuineen voi toimittaa Kokemäen Ympäristöhuolto Oy:lle (os. Kartanonvoima 7). Haravointijätettä vastaanotetaan kaupungin varaston vieressä Puhdistamontiellä.

Kierrätyspisteet

K-Supermarket Teljänportin ja S-Market Kokemäen kierrätyspisteiltä metalli, lasi, muovi, kartonki ja tekstiilijätteet löytävät helposti oman paikkansa. Isokokoisempia jätteitä vastaanottavat esimerkiksi Hangassuon jätekeskus (os. Raumantie 980, Luvia) ja Hallavaaran jätekeskus (os. Luvalahdentie 323, Köyliö).

Lahjoita itse tai tule tekemään löytöjä

Kokemäen kierrätyskeskukseen voit lahjoittaa itsellesi turhaa tavaraa sekä hakea tarvitsemaasi maksutta. Kierrätyskeskus ottaa vastaan käyttökelpoista ja ehjää kodin tavaraa, kuten huonekaluja, astioita ja kirjoja. Kierrätyskeskus (os. Kilkunkatu 10) on avoinna ma-ke 9-15, to 10-18 ja pe 9-14.

Vanhat sähkö- ja elektroniikkalaitteet

Rikkinäiset ja vanhat sähkölaitteet voit palauttaa joko uuden vastaavan myyjälle tai maksutta sähkö- ja elektroniikkalaitteiden vastaanottoon. Sähkö- ja elektroniikkaromua vastaanottavat Peipohjan Autovaruste sekä joka kuukauden 2. keskiviikko klo 15-18 Kokemäen Ympäristöhuolto Oy.

Vaaralliset jätteet
Erityistä vaaraa tai haittaa terveydelle ja ympäristölle aiheuttavia jätteitä vastaanotetaan Kokemäen paloasemalla (os. Haapionkatu 23) parittomien viikkojen tiistaisin klo 14-18. Apteekit ottavat vastaan tarpeettomia ja vanhentuneita lääkkeitä. Paristot ja pienlaitteiden akut kerätään pääosin niitä myyvissä liikkeissä.
_____________________________________________________________________________________
Löytöretki Kokemäen kierrätyskeskukseen

Kokemäen kierrätyskeskus vastaanottaa käyttökelpoista, ehjää ja puhdasta tavaraa aina polkupyöristä sisustustarvikkeisiin. Vaihtelevasta valikoimasta saattaa myös löytyä lukemista, vaatetta sekä huonekaluja – ahkera vierailija saattaakin tehdä löytöjä. Kierrätyskeskuksen tarkoituksena on kotitalouksien tarpeettoman tavaran kierrättäminen.
Tavaraa voi tuoda ja hakea maksutta eikä tavaran noutaminen edellytä tilalle tuotavan mitään. Isompien tavaroiden kuljetukseen nuorten työpaja tarjoaa myös apua nimellistä korvausta vastaan. Tavaran nouto asiakkaan kotoa on maksutonta kymmenen kilometrin säteellä kierrätyskeskuksesta.
Kierrätyskeskuksen toiminnasta vastaa Kokemäen kaupunki ja Porin seudun ympäristökeskus. Henkilökunta on Kokemäen kaupungin Työvireen eli työllistämistoiminnan väkeä. Pitkäaikaistyöttömien arkea tukeva työllistämistoiminta pitää sisällään erilaisia käsityö-, ruoka-, roska- ja puutyöryhmiä. Kierrätyskeskus tarjoaakin mainion materiaalipankin kädentaitajille.
______________________________________________________________________________________

 


smarket kesalehti kuponkitarjoukset

Kesä 2018 Kokemäellä Kokemäen kaupungin kesälehti

Kokemäen kaupunki

PL 27
32801 KOKEMÄKI

käyntiosoite: Tulkkilantie 2, 32800 Kokemäki

www.kokemaki.fi

 

 

Päätoimittaja: Mikko Löfbacka
Toimitus: Kokemäen kaupunki ja Matti Välkkynen
Taitto: SiistitSivut/Tarja Välimäki
Paino: Sata-Pirkan Painotalo Oy
Jakelu: Porin Jakelukeskus
Digilehti: TS-Data/Tomi Suovanen