satakunnan kansansoutu kokemäen kaupunki kokemäenjoki

Satakunnan Kansansoutu, 109 kilometriä pitkä kolmipäiväinen vesistöretki, oli pitkän aikaa yksi maakunnan valtaväylän, Kokemäenjoen, suurista ja odotetuista tapahtumista.

Kansansoutu kasvoi vuosien varrella suosituksi, jopa yli 3.000 retkeläisen ja 400 venekunnan retkeksi. Lisäksi soutureitin varrella mukana oli talkootöissä henkilöitä satamäärin ja uteliasta väkeä seuraamassa soutajien kulkua tuhansittain.

Kaikki loppuu kuitenkin aikanaan, niin myös Kansansoutu alkoi hiipua ja reilu viisi vuotta sitten soututapahtuma jäi kokonaan telakalle.

Viime vuonna Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi Satakunnan Maakuntaliitto lähti elvyttämään taloudellisesti tapahtumaa ja soutuveteraani Markku Torpo otti haasteen vastaan, teki maakuntaliiton väen kanssa vahvaa yhteistyötä vieraillen kunnissa ja yhdistyksissä kertomassa soututapahtuman elvyttämisestä.

Soutu käynnistyi ja uusi alku maineikkaalle tapahtumalle oli tosiasia. Markku Torpon innokkuus ja sitkeys sai palkkansa: soutu elää ja se järjestetään tänäkin kesänä. Ei niin suureellisesti kuin aikanaan, mutta soutaen ja meloen matkataan Sastamalasta Poriin 13.-15.7.2018.

Retken luonne

Satakunnan Kansansoutu ei ole kilpailu, vaan extreme-retkitapahtuma halki vauraan ja kauniin Satakunnan. Retki sopii kaiken ikäisille ja hyvin myös perheille. Joella retkeilijät liikkuvat omaan tahtiinsa ja taukopaikoilla kokoontuvat yhteen.
Lähdöt tauko- ja ruokailupaikoilta tapahtuvat palveluaikataulun mukaisesti. Poriin pyritään saapumaan yhtenä joukkona - kanoottien ja veneiden "ketjuna".


Kansansoutu on enemmän kuin souturetki 

Kansansoutu on paljon enemmän kuin pelkkä souturetki. Se tarjoaa paitsi jännitystä, fyysistä haastetta myös yhdessäoloa, ystävien ja tuttavien tapaamista sekä henkistä kulttuuriravintoa.
Retken aikana on ainutlaatuisella tavalla mahdollisuus tutustua vanhimpaan suomalaiseen kulttuurimaisemaan 109 kilometrin mittaisella matkalla.
Vasta jokea pitkin kulkemalla voi ymmärtää, miten tärkeä henkireikä se on suomalaisille ollut jo ammoisista ajoista lähtien - miten viikingit ja hansakauppiaat heidän jälkeensä ovat käyttäneet jokea kulkuväylänään. Kokemäenjoki on aina ollut Satakunnalle elinehto ja tänä päivänä se tarjoaa silmiä hivelevän kulttuurimaiseman koskineen, jossa kiehtovalla tavalla yhdistyvät menneisyys ja nykyisyys.


Järjestäjä: Satakunnan Kansansoutu ry.
Yhteystiedot: Toiminnanjohtaja Tapio Soininen, 050-556 3088, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lisätiedot: www.kansansoutu.fi/

Munkkia ja musiikkia,
kyläpäivä Kuurolassa

Kello 11-16 Kuurolan VPK:n piha-alue, os. Kuurolantie 584, Kokemäki.
Perinteinen kyläpäivä järjestetään Satakunnan Kansansoudun yhteydessä. Ohjelmassa munkkia, musiikkia ja puffetti. Monenlaista musisointia: pelimanneja, yhteislaulua, karaoke.
Järjestäjä: Kuurolan kyläyhdistys ry
Lisätiedot: Seija Rouhiainen, 0500-598 014, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kesä 2018 Kokemäellä Kokemäen kaupungin kesälehti

Kokemäen kaupunki

PL 27
32801 KOKEMÄKI

käyntiosoite: Tulkkilantie 2, 32800 Kokemäki

www.kokemaki.fi

 

 

Päätoimittaja: Mikko Löfbacka
Toimitus: Kokemäen kaupunki ja Matti Välkkynen
Taitto: SiistitSivut/Tarja Välimäki
Paino: Sata-Pirkan Painotalo Oy
Jakelu: Porin Jakelukeskus
Digilehti: TS-Data/Tomi Suovanen